Blackjack – en kort innføring

shutterstock_104932979

Blackjack er et kortspill – eller et såkalt bordspill. Man spiller mot huset, det vil si mot dealeren. Hvert av kortene har sin egen verdi: Esset teller 1 eller 11, alle bildekortene er verdt 10, og de andre kortene har verdien som kortet viser. Målet er å få summen som ligger så nær 21 som mulig – og derfor kalles også spillet ofte rett og slett 21. Man skal også forsøke å slå dealeren, det vil si ha en høyere sum enn huset. Hvis man har en sum over 21, er man ute av runden. Hvis dealeren har over 21, vinner du også over huset. Man kan velge å stå på den summen man har, eller man kan velge å få utdelt flere kort for å komme nærmere summen 21.

Det finnes også flere versjoner av Blackjack der reglene er litt annerledes enn i det tradisjonelle blackjack-spillet. Spansk blackjack, Vegas Strip og Single Deck er tre av de litt annerledes variantene. For eksempel spilles Vegas Strip med 4 kortstokker i stedet for 2, men ellers er reglene de samme.

Blackjack er et spennende og morsomt spill som er enkelt å lære og som kan spilles av personer i alle aldersgrupper for underholdningens skyld.